asarelbulgariaopen


Вече трета поредна година международния открит шампионат на България по тенис на маса Asarel Bulgaria Open се провежда в Панагюрище и е официално събитие от календара
на Международната федерация по тенис на маса (ITTF). Генерален спонсор на турнира е „Асарел-Медет“ АД – най-голямото и структуроопределящо предприятие в региона.

Турнирът се провежда в многофункционална спортна зала „Арена Асарел“ в град Панагюрище, а негов организатор е Сдружение „Асарел България Оупън“ с председател Иван Александров.

Първото издание на Asarel Bulgaria Open 2015 се проведе от 20 до 25 август 2015 г. и беше с награден фонд $35 000, като в него взеха участие близо 100 състезатели от 24 държави. Състезанието получи първата си много висока оценка за качеството на организацията и материалната база както от състезателите и техните отбори, така и от Международната федерация. Всяка следваща година оценката продължава да е висока.

Първото издание на международния турнир по тенис на маса „GAC Group 2015 ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Open” беше спечелено от Касуми Ишикава (Япония) и Ким Донгюн от Южна Корея, които извоюваха първите места съответно при жените и мъжете.

Второто издание на Asarel Bulgaria Open 2016  се проведе от от 24 до 28 август, вече с награден фонд от $ 80 000, като успя да затвърди позициите на България и град Панагюрище като домакин на първокласен турнир от световно значение. ITTF World Tour 2016 ASAREL Bulgaria Open се игра на 10 маси с близо 200 участници. Това превърна Asarel Bulgaria Open във втория по значимост турнир от календара на ITTF World Tour в Европа, след откритото първенство на Германия по тенис на маса. Томас Конечни от Чехия и Юка Ишигаки от Япония бяха шампионите при мъже и жени от финала на ITTF World Tour 2016 ASAREL Bulgaria Open.

Третото издание на Asarel Bulgaria Open 2017 – Seamaster 2017 ITTF World Tour – Bulgaria Open ще се проведе от 15 до 20 агуст отново в Арена Асарел, гр. Панагюрище , но вече е с рекорден награден фонд от $ 130 000.