С дълбока скръб съобщаваме, че ни напусна проф. д-р Лъчезар Цоцорков

С дълбока скръб съобщаваме, че на 16 май 2017 година ни напусна проф. д-р Лъчезар Цоцорков – председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“АД, почетен председател на Българска минно-геоложка камара, почетен гражданин на Панагюрище и Стрелча. Именно проф. д-р Лъчезар Цоцорков е основият двигател за това България и да стане спортен център за развитието на тениса на маса у нас и в Панагюрище да се провежда традиционно международния турнир по тенис на маса. 

Напусна ни дългогодишният стожер, далновидният мениджър и вдъхновяващият лидер, който беше начело на „Асарел-Медет“АД от 1986 година досега. Напусна ни един достоен българин и родолюбив  панагюрец, който безкрайно милееше за своя роден край. Напусна ни истински човек с голямо, всеотдайно и щедро сърце. Той вярваше, че смисълът на човешкия живот е да оставим света по-добър след нас и неизменно го доказваше с житейския си пример и добрите дела, които ще пребъдат! 

Той ще пребъде в паметта на поколенията

и завинаги ще живее в сърцата ни!

Лъчезар Цоцорков бе председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ АД – най-голямото и структуроопределящо предприятие в община Панагюрище и Пазарджишка област. Носител е на най-високото държавно отличие – орден „Стара Планина – първа степен“, както и на приза „Мениджър на годината` 2009“. Дарител е за реализацията на многобройни значими проекти и благотворителни каузи в общината и страната. Като меценат на културата многократно е удостояван с наградата „Златен век“ от Министерството на културата.

Начело е на „Асарел-Медет“ от над 30 години .

През 1986 г. става главен директор на Технологичен минно-обогатителен комплекс „Асарел-Медет“. Неговата лична инициатива, професионализъм, организаторски качества и всеотдайност в работата, са решаващи за успешното изграждане и пуска в експлоатация на новите мощности на рудник и обогатителна фабрика „Асарел“ на 6 декември 1989 г.

През 1999 г. проф. д-р Лъчезар Цоцорков става изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на „Асарел-Медет“ АД, а от юли 2014 г. е председател на Надзорния съвет на дружеството. Под негово ръководство „Асарел-Медет“  успешно се преструктурира и модернизира, прилагайки най-добрите европейски и световни практики в технологиите, екологията и корпоративната социална отговорност.

През 1991 г. Лъчезар Цоцорков става един от учредителите на Българската минно-геоложка камара, като е преизбиран за неин председател. След изтичането на втория му мандат, на 27 април 2017 г. той е избран за първият почетен председател на БМГК. Има активно участие и принос за устойчивото развитие на минната индустрия и поставяне основите на съвременен модел на социален диалог с миньорските синдикати, допринесъл за запазване на социалния мир в трудни за страната години.

От 1992 г. до 2012 г. проф. Цоцорков бе член на Управителния съвет на Българска стопанска камара, а от 2012 г. участва в Консултативния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. Член бе на Съвета на директорите на Атлантическия клуб. Участва активно в подпомагането и развитието на читалищното дело, спорта и туризма в община Панагюрище.

Той бе един от учредителите и първи председател на индустриален клъстер „Средногорие мед“ – Пирдоп, и на Сдружение на предприемачите – Панагюрище. От 2000 г. членуваше в Ротари клуб – Панагюрище. Проф. Цоцорков бе инициатор за създаването през 2010 г. на „Реформ Юнион Клуб“ и бе избран за негов първи председател.

Проф. д-р Лъчезар Цоцорков бе член на Международния организационен комитет на световния минен конгрес – Варшава. Той бе действителен член на три международни академии в областта на минното дело и минералните ресурси.  Участваше в Управителните съвети на Научно-техническия съюз по минно дело, геология и металургия и на Българския национален минен комитет от 1994 г. Издаде книга по фирмено управление и защити докторска дисертация пред Висшата атестационна комисия на тема „Основи на фирмената култура в минно-обогатителните комплекси“ през 2000 г.

От 2014 г. бе почетен професор на Минно-геоложки университет „Свети Иван Рилски“. Изнасяше лекции по корпоративно управление пред студенти от МГУ „Св. Иван Рилски“ и Нов български университет.

Семеен, с две деца.

 

    ДЪЛБОК ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА МУ!

Приключи българското участие в Открития шампионат на България по тенис на маса 2016 ITTF ASAREL BULGARIA OPEN

Разочарование за българските участници донесе третият ден от Откритото първенство на България по тенис на маса за 2016 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open, който се провежда в  Панагюрище. И 12-те български тенисисти, които извоюваха място в основната схема на турнира при мъже сингъл, отпаднаха в първите си мачове от директните елиминации.

Теодор Александров, 46-и в схемата на турнира и национален шампион по тенис на маса, загуби с 0:4 гейма от поставения под №3 в схемата Томас Конечи (Чехия). Най-високо поставения в схемата българин Станислав Голованов (29-а позиция), отпадна от Кристиан Плетеа (Румъния, 33 в схемата) с  1:4 гейма. След много оспорван мач 37-ият в схемата Петко Габровски все пак загуби от 28-ия Грегоар Жеан (Франция) с 1:4 гейма.

Състезаващият се за Италия Нягол Стоянов (14-та позиция в схемата) за съжaление също не успя да е се пребори за място в следващата фаза на турнира и отпадна с 3:4 гейма от 59-ия в схемата Томас Ле Бретон (Франция).

Една от изненадите на турнира днес поднесе тенисистът от Дания Клаус Нилсен (35 в схемата), който успя да отстрани много по-опитния Александър Каракашевич (Сърбия), поставен под №5, с 3:4 гейма.

По-рано днес от турнира за двойки при жените отпаднаха и двата ни тандема, Анелия Карова/Елица Замфирова и сестрите Красимира и Мария Йовкови, съответно с 1:3 гейма от Ирина Чиобану/Анелия Постоака (Румъния) и с 0:3 гейма от Валерия Шчербатик и Олга Воробьова (Русия). Представителите ни при двойки мъже Теодор Александров/Петьо Кръстев загубиха оспорван двубой срещу Юто Кицукури/Кенджи Мацудаира от Япония.

Резултатите от всички мачове от днешния ден можете да видите тук:

http://www.ittf.com/competitions/test/matches_of_today.asp?FormName=Search&FormAction=search&table_from=1&table_to=8&date_from=08%2F26%2F2016&date_to=08%2F26%2F2016&p_assc=&Competition_ID=2672

Международният турнир по тенис на маса 2016 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open продължава утре с полуфиналите и финалите за младежи и девойки до 21 години и с четвъртфиналите за двойки при мъжете и жените. От 18:00 часа ще се играят четвъртфиналните мачове при мъжете и жените.

В неделя от 10:00 часа ще се играят финалите при мъжете и жените, а церемонията по награждаването на победителите и закриването на турнира ще бъде от 16:30 часа.

За турнира:

След като дебютира в световния календар на ITTF през 2015 г. като турнир от Challenge сериите и с награден фонд от $35 000, през 2016 ASAREL Bulgaria Open е вече в по-високия Major клас на ITTF World Tour. Наградният фонд от $80 000 е най-високият в света за турнир от Major-сериите и е вторият по големина в Европа след турнира в Германия, който обаче е от по-високия клас Super series. В тазгодишното издание на турнира участват 140 състезатели от 23 държави.

 

Организатори:

Генерален спонсор на турнира отново е „Асарел-Медет” АД, най-значимото и структуроопределящо предприятие за региона, а инициативният комитет, както и миналата година, ще разчита на ползотворното партньорство с Министерството на младежта и спорта, Българската федерация по тенис на маса, Община Панагюрище и „Асарел-Медет” АД. Организатор на турнира е Сдружение „Асарел България Оупън“ с председател Иван Александров и почетен председател проф. д-р Лъчезар Цоцорков, председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ АД.

 

Подробна информация и новини от хода на състезанието можете да откриете на:

 

Спортна екипировка:

Китайската компания Double Fish е официалнен доставчик на масите и мрежите, които ще бъдат използвани в турнира. Фирмата предоставя общо 18 маси (16 стандартни и 2 телевизионни маси), които след края на турнира ще останат на разположение на клуба по тенис на маса в Панагюрище. Double Fish е официален партньор на ITTF и доставчик на масите и мрежите, на които се провеждат турнирите от календара на федерацията, а партньорството с 2016 ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Open  е първият договор за подкрепа на българско спортно събитие след като в началото на май т.г. бе подписана междуправителствена спогодба за сътрудничество в областта на спорта между Китай и България.

Доставчик на тенис топките е китайската компания DHS.

ОРГАНИЗАТОРИТЕ ОБЯВЯВАТ СВОБОДЕН ВХОД ЗА ЦЕРЕМОНИЯТА ПО ОТКРИВАНЕТО НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ТУРНИР ПО ТЕНИС НА МАСА В ПАНАГЮРИЩЕ 2016 ITTF WORLD TOUR АSAREL BULGARIA OPEN

Организаторите на Международния турнир по тенис на маса 2016 ITTF World Tour Аsarel Bulgaria Open подаряват  безплатен вход на зрителите за официалното откриване на турнира. След 12 часа на 25 август всички желаещи ще могат да влизат свободно в зала „Арена Асарел“ в Панагюрище, за да наблюдават двубоите от състезателната програма и да присъстват на официалната церемония по откриването на състезанието в 18:00 часа

През всички останали състезателни дни билети за турнира могат да бъдат закупени на касата в „Арена Асарел“ на цени 5 лв. за възрастни и 3 лв. за ученици, като билетите ще важат за целия състезателен ден. Турнирът стартира днес и ще завърши с приключването на финалите за мъже и жени в неделя, 28 август. Тогава на специална церемония ще бъдат наградени победителите и туринрът ще бъде закрит.

Паралелно със спортната надпревара, организаторите на турнира канят всички малки фенове на тениса на маса да вземат участие в Детската тенис академия, която ще се проведе на 24 и 25 август от 16:00 часа в Градския парк в Панагюрище пред „Арена Асарел“. Входът ще бъде свободен, а най-малките любители на тениса ще имат възможност да се запознаят с тайните на този зрелищен и популярен спорт под ръководството на професионални инструктори и състезатели. Това е трето издание на проявата, като тя се радваше на сериозен интерес в София и Пловдив.

2016 ITTF WORLD TOUR ASAREL BULGARIA OPEN СТАРТИРА НА 24 АВГУСТ С УДВОЕНО МЕЖДУНАРОДНО УЧАСТИЕ И НАГРАДЕН ФОНД ОТ $ 80 000

С 55 участници повече в сравнение с миналата година и двойно повече чуждестранни състезатели, Откритото първенство на Българи по тенис на маса 2016 ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Open  стартира на 24 август в Панагюрище. Международното спортно събитие ще привлече 140 състезатели от 23 държави, от които 18 тенисисти са в Топ 100 на Световната ранглиста. В турнира ще вземат участие и 37 български състезатели, сред които националните шампиони по тенис на маса за 2016 година Красимира Йовкова и Теодор Александров, както и Кирил Попов, сензационно достигнал до четвърт финал в първото издание на турнира през 2015 г.

Състезателната програма стартира на 24 август от 10:00 часа с квалификационните мачове при младежите до 21 години, а от 14:00 часа започват квалификациите за мъже и жени сингъл. Официалната церемония по откриването на турнира ще се състои на 25 август от 18:00 часа в зала „Арена Асарел“ в Панагюрище. Спортната надпревара ще приключи на 28 август с финалните мачове за мъже и жени двойки и сингъл, а победителите ще си тръгнат с парична премия от $ 9 100 и 200 точки за класиране в Световната ранглиста.

Пълната програма на мачовете от турнира е на http://www.ittf.com/competitions/PDF_Upload/pictures/PDF35419.pdf

Вече са ясни и квалификационните групи:

При мъжете:  http://www.ittf.com/competitions/test/_groups_matches_1.asp?Event_Type=MSP&Competition_ID=2672&rnd=

При жените:

http://www.ittf.com/competitions/test/_groups_matches_1.asp?Event_Type=WSP&Competition_ID=2672&rnd=

2016 ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Open е турнир от категория Major в официалния календар на Международната федерация по тенис на маса ITTF. С  награден фонд от $80 000, той е и вторият  най-значим турнир от календара на ITTF за Европа.

2016 ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Open ще се проведе на 8 маси в спортна зала Арена Асарел в Панагюрище. Мениджър на турнира е Вики Елефтериаде от Кипър, а съдийството е поверено на 36 членна съдийска колегия с  главен съдия Мария Ципу от Гърция. Специални гости на събитието ще бъдат президентът на Европейския съюз по тенис на маса (ETTU) Роналд Креймър и генералният секретар Ричард Скрътън.

Подробна информация и новини от хода на състезанието можете да откриете на:

Спортна екипировка:

Китайската компания Double Fish е официалнен доставчик на масите и мрежите, които ще бъдат използвани в турнира. Фирмата предоставя общо 18 маси (16 стандартни и 2 телевизионни маси), които след края на турнира ще останат на разположение на клуба по тенис на маса в Панагюрище. Double Fish е официален партньор на ITTF и доставчик на масите и мрежите, на които се провеждат турнирите от календара на федерацията, а партньорството с 2016 ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Open  е първият договор за подкрепа на българско спортно събитие след като в началото на май т.г. бе подписана междуправителствена спогодба за сътрудничество в областта на спорта между Китай и България.

Доставчик на тенис топките е китайската компания DHS.

За турнира:

След като дебютира в световния календар на ITTF през 2015 г. като турнир от Challenge сериите и с награден фонд от $35 000, през 2016 ASAREL Bulgaria Open е вече в по-високия Major клас на ITTF World Tour. Наградният фонд от $80 000 е най-високият в света за турнир от Major-сериите и е вторият по големина в Европа след турнира в Германия, който обаче е от по-високия клас Super series. Генерален спонсор на турнира отново е „Асарел-Медет” АД, най-значимото и структуроопределящо предприятие за региона, а инициативният комитет, както и миналата година, ще разчита на ползотворното партньорство с Министерството на младежта и спорта, Българската федерация по тенис на маса, Община Панагюрище и „Асарел-Медет” АД. Организатор на турнира е Сдружение „Асарел България Оупън“ с председател Иван Александров и почетен председател проф. д-р Лъчезар Цоцорков, председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ АД.